KENNISDOMEINEN

AFVALMANAGEMENT

BRUUT adviseert bedrijven en (semi)overheden in het verantwoord omgaan met afval- en grondstoffen. We helpen met afvalmanagement door de juiste strategie te vinden en begeleiden duurzame contractvorming met leveranciers in de afval- en grondstoffen inzameling en verwerking. BRUUT maakt beleid voor een breed scala aan afvalsystemen zoals het nieuwe inzamelen, milieustraten en grondstof rotondes, frequentie en tariefkeuzes. Daarnaast doen wij onderzoek naar innovatieve oplossingen in de afvalbranche om afval te reduceren en recycling en hergebruik te verbeteren.

CIRCULAIRE ECONOMIE

De wereldbevolking blijft toenemen en de groeiende economieën laten de vraag naar grondstoffen verder toenemen. Sommige grondstoffen (bv. kobalt, magnesium) zijn schaars geworden terwijl andere plastics geen restwaarde hebben en eindigen op plaatsen waar we deze niet willen hebben, zoals plastic soup. Welke afhankelijkheden heeft uw bedrijf van deze grondstoffen en welke stappen kunt u zetten richting een circulaire economie? BRUUT begeleidt organisaties om hierin de juiste keuzes te maken.

Milieustraat (semi)overheden

INTERIM MANAGEMENT & TRAINING

BRUUT ondersteunt bedrijven die tijdelijke inzet nodig hebben of een CE project willen starten. Van afvalbeleid en grondstoffenstrategie tot het maken van betere keuzes in productontwerp waardoor producten langer meegaan en u de juiste grondstoffen gebruikt. BRUUT beschikt over een uitgebreid netwerk van ZZP-ers met uiteenlopende specialismen in het domein van afval en grondstoffen. Simon de Koning heeft jarenlange ervaring met (internationale) Afvalwetgeving en adviseert en traint teams in de wettelijke kaders rond afval en grondstoffen.

“Consuminderen vermindert het afval
en vermeerdert het geluk”